Consecventă principiilor afirmate, respectiv garantarea apărării drepturilor si libertăților fundamentale ale cetățenilor în general, a profesiilor de militar și polițist, în special, 

Constatând, urmare a informațiilor vehiculate în spațiul public, gravele acuze aduse de ofițeri din cadrul DGPMB unor decidenți din Poliția Capitalei, UMPMV aduce la cunoștință opiniei publice urmatoarele: 

Uniunea susține decizia ministrului de interne Marcel Vela de a trimite corpul de control la Poliția Capitalei pentru efectuarea de verificări, având în vedere dezvăluirile făcute de șeful SGIV.

Totodată, Uniunea afirmă că în respect față de Constituția României față de legile țării va urmări rezultatul acestor anchete interne la finalizare, opina publică urmând a fi informată.

În același respect față de lege, UMPMV afirmă că niciun polițist care are cunoștință despre producerea acelor evenimente grave semnalate în spațiul public de comisarul-sef Andrei Marius, nu trebuie să ascundă nimic din ceea ce știe, ci trebuie să informeze corpul de control al ministrului si instanțele competente.


UMPMV reafirmă hotărârea sa de a fi structura care reprezintă si apără onoarea militarilor și polițiștilor români, drepturile acestora si ale familiilor lor.

Articolul precedentMesajul lui Gabriel Oprea cu ocazia Zilei Marinei: Marinarii români sunt o carte de vizită a tarii noastre în lume
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 46. Românii care nu poartă măști, turnați de vecini