De Ziua Aviatiei, presedintele UMPMV, Gabriel Oprea, a adresat un mesaj aviatorilor romani.
“România s-a alaturat eforturilor internationale de menţinere a păcii, s-a implicat direct în operaţiuni de sprijin, de stabilizare şi reconstrucţie în zonele de conflict şi s-a angajat în lupta împotriva terorismului internaţional. Aviatorii militari români sunt parte integrantă a acestor eforturi, asigurând fie legătura aeriană pentru celelalte categorii de forţe cu teatrele de operaţii, fie asumându-şi direct misiuni în cadrul Alianţei Nord-Atlantice.

De aceea, este absolut necesar ca îinzestrarea forțelor aeriene ale Armatei cu mijloace şi echipamente performante să continue. Este nevoie ca structurile acestei categorii de forţe sa fie înzestrate cu mijloace şi echipamente care să fie în măsură să răspundă eficient provocărilor generate de riscurile şi ameninţările actuale la adresa securităţii naţionale şi globale.

Astazi, aviatorii români sărbătoresc, sub patronajul ocrotitorului lor, Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul, Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene.
Uniunea Militarilor si Politistilor “Mihai Viteazul” transmite astazi felicitările și recunoștința noastră tuturor celor care reprezintă cu onoare aripile românești, pentru profesionalismul și dăruirea lor.
Îi felicităm, totodată, pe cei care asigură și participă la misiuni aero-medicale, aflati în prima linie în lupta permanentă și contra-cronometru pentru salvarea de vieți omenești.
Nu-i vom uita niciodată pe cei care, de-a lungul timpului, pe câmpurile de bătălie sau în misiuni executate în teatrele de operaţii ori pe teritoriul țării, au căzut la datorie.
Ca fost ministru al apărării naţionale si al afacerilor interne, dar si ca cetățean, îmi exprim recunoştinta şi respectul faţă de camarazii noştri căzuţi la datorie şi faţă de toţi cei care sunt gata să apere, cu orice preţ, România și românii. În cinstea lor, a eroilor noștri, am ridicat Monumentul Eroilor Militari căzuţi la datorie în teatrele de operații și pe teritoriul național din Parcul Tineretului.

La mulți ani tuturor aviatorilor români!
La mulți ani Aviaţiei Române!
La multi ani românilor care portă numele Sfântului Ilie!”

Articolul precedentLiberty Hub. Defending the West. The death of the American University. Stupidity, Schooling, and the Take-Over of America’s Culture
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 26. De ce nu are Trump Tik Tok… încă