Având în vedere precizarile făcute de premierului României referitoare la transportul demnitarilor, Biroul de presa al  Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România „Al. I. Cuza”  este împuternicit să aducă la cunoștință cetațenilor următoarele:

Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România „Al. I. Cuza” salută și confirmă declarația primului ministru Ludovic Orban: 

Federația susține integral- COMUNICATUL DE PRESĂ remis mass-media la data de 6.9.2020, de către Uniunea Militarilor și Poliistilor “Mihai  Viteazul”.

În atare stare de jure și de facto, pentru garantarea aplicării în mod corect a actului de justitie, potrivit Constituției, accidentele de circulație trebuie să se cerceteze în țara noastră respectându-se în toate cazurile aceleași principii de drept.

Comform legii, în România Poliția Rutieră trebuie să prevină producerea accidentelor de circulație.

Și tot poteivit legii, în România Poliția Rutieră  instrumentează probatoriul legat de  producerea accidentelor de circulație și derulează toate celelalte activități referitoare la  deplasările pe drumurile publice – potrivit competențelor sale – tocmai pentru a furniza magistraților și instanțelor de judecată date reale și complete.

Pe acest fundament și drept urmare:

Pentru Adevăr,

Pentru familia polițistului decedat în misiune  și în memoria acestuia,

Pentru garantarea apărării valorii generale de drept,

Pentru asigurarea dreptului la informare  opiniei publice din România,

Federația afirmă:

În cazul constituirii dispozitivului de însoțire în accidentul a cărui victimă a fost motociclistului Bogdan Gigină este imperios necesar ca explicațiile să fie formulate chiar de catre cel implicat decizional ca șef al poliției – al polițiștilor, implicit al tuturor motocicliștilor poliției la acea vreme – chestorul Toba Petre.

Cu Dumnezeu înainte

Director de Comunicare și Purtător de Cuvânt al F.S.D.P.R,

Comisar- șef de poliție Christian Ciocan

Mobil 0757 123 456

Articolul precedentMâine, la ora 15:00 Noi dezvăluiri explozive despre Victor Ponta
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 63. Pariuri pe candidații la primărie