Uniunea Militarilor și Polițiștilor “Mihai Viteazul” susține adoptarea de către Parlament a proiectului de Lege privind modificarea și completarea Legii 223/2015 privind pensiile militare de stat, proiectul de modificare fiind inițiat de către deputatul Ion Mocioalcă.
Proiectul de modificare a primit aviz pozitiv din partea Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților, camera decizională și urmează să fie supusă dezbaterii plenului.
Uniunea Militarilor și Polițiștilor “Mihai Viteazul” a depus toate eforturile pentru includerea în noul proiect a tuturor solicitărilor pensionarilor militari. Astfel, solicitările pensionarilor militari sunt susținute în Parlament prin implicarea directă a președintelui Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților și vicepreședinte al Uniunea Militarilor și Polițiștilor “Mihai Viteazul”, Ion Mocioalcă.

Propunerea legislativă se referă, în principal, la aspectele privind actualizarea ori de câte ori se majorează solda de grad/salariul gradului profesional și/sai solda de funcție/salariul de funcție al militarilor, polițiștilor și funcționarilor public cu statut special.
Legea 223/2015 a fost inițiată și susținută în Parlament de generalul Gabriel Oprea, în calitate de premier interimar și promulgată de președintele Klaus Iohannis.
Pensiile militare nu sunt speciale și nici privilegii. UMPMV va susține orice inițiativă care presupune actualizarea cadrului legislativ în domeniu.

Articolul precedentLEGEA CARANTINEI, la vot în Senat joi. Parlamentarii s-au pus de acord pe raportul comisiei juridice
Articolul următorLegea carantinării și izolării, AMÂNATĂ la Senat