Odată cu perioada Sfântului și Marelui Post al Pastelui mulți dintre românii care lucreaza in afara granițelor României au ales sa se întoarcă in tara.

Având in vedere situatia deosebita generată de COVID – 19 in întreaga lume, de la cel mai înalt nivel al statului – Președinția României – au fost luate măsuri pentru limitarea efectelor pandemiei și gestionarea crizei.

Domnul Klaus Iohannis a adresat românilor aflați acum in afara țării sa nu revină in aceasta perioada in România, tocmai in scopul dezideratului afirmat mai sus, acela de protejare a populației.

In același timp, de la nivel guvernamental au fost stabilite prin ordonanțe militare ale ministrului afacerilor interne, reguli pe care toți românii trebuie sa le respecte in aceasta perioada.

Cu toate acestea, in unele localități exista semnale ca nu toți cei reveniti in tara au înțeles necesitatea conformării măsurilor dispuse la nivel național.

Uniunea Militarilor și Polițiștilor “Mihai Viteazul” susține deciziile Președintelui României și ale MAI și atrage atenția ca structurile de menținere a ordinii și liniștii publice sunt pregătite sa intervină și vor interveni aplicând prevederile legii fata de toți cei care nu înțeleg sa respecte legea.

Uniunea solicita la rândul sau cetățenilor români care încă nu au pornit spre tara sa rămână in aceasta perioada in statele in care lucreaza, tocmai pentru limitarea transmiterii Coronavirusului.

UMP “Mihai Viteazul” cere totodata tuturor celor care au intrat in România și nu au înțeles pana acum situatia specială in care se afla tara și lumea sa asculte mesajele decidenților și sa se conformeze dispozițiilor privind izolarea și carantinarea.

Uniunea este alaturi de militarii și polițiștii români pentru aplicarea prevederilor legale și menținerea unui climat de ordine și siguranța publica pe întreg teritoriul României.

Director de comunicare și purtător de cuvânt
Comisar-sef de poliție Christian Ciocan
0757.123456

Articolul precedentGabriel Oprea, la Realitatea Fm:” Statul român trebuie să protejeze cu orice preț viețile cetățenilor”
Articolul următorGabriel Oprea, la Realitatea Plus ” Prelungirea stării de urgență, o măsură corectă luată de autorități”