Gabriel Oprea, președintele Uniunii Militarilor și Polițiștilor “Mihai Viteazul”, fost ministru al apărării naționale, ministru al afacerilor interne, vicepremier pentru securitate națională, a transmis un mesaj luni, cu ocazia Zilei Justiției Militare.

„Ziua Justiţiei Militare este sărbătorită în fiecare an la 25 aprilie, marcând, astfel, data la care, în anul 1919, a luat fiinţă Serviciul Contencios al Ministerului de Război, prin Decretul-lege nr. 1625, semnat de regele Ferdinand. Actul a marcat înfiinţarea unei structuri specializate în asigurarea asistenţei juridice pentru armată.

Justiţia Militară a fost înfiinţată pentru soluţionarea numeroaselor solicitări din sfera contenciosului administrativ, pentru apărarea intereselor legale ale armatei şi pentru elaborarea cadrului legislativ necesar sistemului militar şi a regulamentelor în domeniu.

Activitatea Justiţiei militare este un martor al nivelului de evoluţie a societăţii, dar şi un indicator al determinării autorităţilor de a apăra drepturile şi libertăţile fundamentale ale militarilor. Apreciez, ca orice român de bună-credinţă, hotărârea cu care justitia militara intervine pentru combaterea faptelor ce constituie ameninţări la adresa securităţii naţionale.

Ca ministru al apărării naționale, ca ministru al afacerilor interne, ca vicepremier pentru securitate națională, dar și ca premier interimar, am sprijinit întotdeauna, fără rezerve, activitatea Justiţiei Militare.

O justiţie militară puternică este în interesul militarilor, al instituțiilor de profil și al tuturor românilor.

Justiţia are un rol deosebit în progresul României, contribuind la imaginea pozitivă şi credibilitatea în plan extern a ţării noastre.

Astazi, le spun “La mulți ani!” tuturor celor care își desfășoară activitatea în domeniul Justiției Militare”, a transmis Gabriel Oprea, Gl.(r) de Justiție Militară, președintele Uniunii Militarilor și Polițiștilor “Mihai Viteazul”, potrivit umpmv.eu.


Sursa: Realitatea Din UNPR

Articolul precedentMesajul președintelui UMPMV, general (r) Gabriel Oprea, de Paște: Fie ca iubirea Lui Hristos pentru oameni să ne facă mai înțelepți
Articolul următorSerghei Lavrov: ”Riscul unui război nuclear este real și grav!”