Sărbătorim 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, Moldova şi Ţara Românească, un moment cu o simbolistică deosebită pentru toți românii. Sărbătorim momentul începerii construcţiei României moderne si triumful credinţei în valorile naţionale.

Această zi este dedicată oştirii ţării şi eroilor voluntari căzuţi, de-a lungul istoriei, pe câmpurile de luptă pentru independenţă şi apărarea Patriei.

Gândurile noastre se îndreaptă, astăzi şi către eroii militari români care şi-au pierdut viaţa în Afganistan, Irak şi Kosovo, exemple excepţionale de dăruire şi sacrificiu.

În 1859, Alexandru Ioan Cuza şi-a făcut datoria faţă de ţară cu demnitatea unui militar. Asemenea tuturor militarilor români, sunt mândru că am purtat uniforma Armatei Române, uniformă onorată de Alexandru Ioan Cuza.

Iubirea de ţară şi credinţa în Dumnezeu sunt valorile care i-au călăuzit mereu pe români, de-a lungul timpului. Biserica şi Armata sunt instituţiile în care românii au mare încredere.

Unirea inseamna sa fim impreuna, nu dezbinati, Unirea inseamna sa cautam sa fim mai buni, sa ajutam, sa iertam si sa iubim. Să punem cu totii umarul pentru ca Romania sa fie un loc mai bun pentru copiii nostri! La mulţi ani, România! La multi ani, români!

Gl.(r) Gabriel Oprea

Presedintele UMPMV

Presedintele UNPR

 

Articolul precedentJurnaliștii Realitatea PLUS, emisiuni maraton de Ziua Unirii – Alexandra Păcuraru, 4 ore alături de protestatarii de la Afumați
Articolul următorCum serbează ziua Unirii liderii politici: Iohannis si Ciolacu în București, Ciucă la Iași. Simion organizează un marș