Presedintele UMPMV, gl.(r) Gabriel Oprea consideră că recomandarea favorabilă a Comisiei Europene privind includerea României în Spaţiul Schengen reprezintă o reconfirmare a faptului că țara noastră trebuie să intre, în sfârșit, în Schengen.

Comisia Europeană a reconfirmat astăzi că România trebuie să intre, în sfârșit, în Schengen. Prin solicitarea sa către Consiliu, de a lua fără întârziere deciziile necesare pentru a permite Bulgariei, României şi Croaţiei să participe pe deplin la spaţiul Schengen, Comisia Europeană reconfirmă faptul că locul țării noastre este alături de statele care fac parte din zona de liberă circulație a UE, îndeplinind toate criteriile și fiind pregătită să coopereze cu acestea, cu responsabilitate. Au trecut mulți ani de când îndeplinim toate cerințele și lucrul cel mai firesc este să fim acceptați”, a declarat Gabriel Oprea.

Fostul vicepremier pentru securitate națională a mai subliniat faptul că responsabilii statului trebuie să continue se implice și să acționeze până la decizia finală.

 

Sursa: Realitatea Din UNPR

Articolul precedentNoi programe de înzestrare pentru Armata României, aprobate de Guvern
Articolul următorPoliția Română, în colaborare cu Directoratul Național de Securitate Cibernetică, derulează la nivel național campania #SigurantaOnline