Eroi ai României au fost premiați cu medalia de onoare, în cadrul unei ceremonii organizate la Uniunea Militarilor și polițiștilor “Mihai Viteazul”. 

Generalul Ion Dobran, fost pilot de vânătoare în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, și generalul Radu Theodoru au primit distincțiile de la fostul ministru al Apărării Gabriel Oprea. 

Ceremonia de la sediul Uniunii militarilor și polițiștilor a început cu intonarea imnului national, după care cei doi generali și-au primit distincțiile.

Fostul ministru al Apărării spune că este important ca valorile trecutului să fie prețuite și în prezent.

“Cred că avem nevoie, mai mult ca niciodată, dincolo de acastă globalizare. România este, astăzi, membru NATO, EU, dar, cum spuneau domnii generali, generația lor a sacrificat tone de sânge pentru ca România să fie un stat modern. Cred că avem nevoie mai mult ca oricând de aceste simboluri naționale. Întotdeauna, poporul român, fără să spunem vorbe mari, s-a bazat pe armată și biserică”, a spus Gabriel Oprea.

Cei care au primit medaliile spun că s-au simțit uitați în ultimul timp. 

“Aici este un loc special, cel puțin pentru mine. Pentru că se militează aici pentru consțiința națională, pentru recunoașterea meritelor de sub drapel”, a spus general Radu Theodoru.

“Nu știu în ce măsură mai țin minte românii trecutul pentru că a trecut mult de atunci. În orice caz, practic nu-l uităm”, a spus general Ion Dobran.

Generalul Ion Dobran a fost pilot de vânătoare în Al Doilea Război Mondial și, în timpul conflictului, a doborât 13 aeronave inamice.

Generalul Radu Theodoru a pilotat, de asemenea, avioane de vânătoare și a scris numeroase romane istorice sau de analiză politică. 

Sursa: Realitatea Din UNPR

Articolul precedentConcluziile lui Mircea Geoană după întâlnirea Biden-Putin: „Fara dialog, poate izbucni un conflict”
Articolul următorCULISELE STATULUI PARALEL. Cât de respectați mai sunt oamenii legii din România