Ultimii 100 de militari români din Batalionul de Protecţie a Forţei Jderii au plecat din Baza Aeriană Kandahar, anunţă pe Facebook Ministerul Apărării Naţionale.

„Acum, toţi cei 19 ani de prezenţă a trupelor româneşti aici trec în cărţile de istorie. Militarii şi-au încheiat misiunea cu succes.

Recent, Baza Aeriană din Kandahar a fost predată forţelor de securitate afgane în cadrul procesului de încheiere a misiunii NATO Resolute Suport din Afganistan. Astfel, după o prezenţă de 19 ani, ultimii militari români, cei din Batalionul de Protecţie a Forţei Jderii, au plecat de pe aerodromul afgan după ce şi-au îndeplinit cu succes misiunea ordonată în această zonă.

Ultimii militari români şi americani s-au adunat la aeroport. Maşinile de luptă au părăsit poziţiile de apărare şi au fost îmbarcate în uriaşele aeronave C-17 Globemaster III. Apoi, rând pe rând, americani şi români au urcat în avioane. Ultimul militar român ce a plecat din Baza Aeriană Kandahar, după 19 ani de prezenţă continuă românească acolo, a fost comandantul Batalionului de Protecţie a Forţei Jderii, locotenent-colonelul Vasile Mironescu”, se arată în comunicatul ministerului.

 

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentSCRISOARE EXPLOZIVĂ: Dragnea l-a invitat pe Trump în România, în 2017 și i-a promis un miting cu 150.000 de oameni
Articolul următorDan Motreanu a solicitat CE înființarea fondului pentru despăgubirea agricultorilor afectați de Acordul comercial UE-Mercosur