Marea Neagră este un loc tensionat, însă România este în siguranţă, este afirmaţia făcută de secretarul general adjunct NATO, după explozia care a avut loc, luni, în Costineşti.

„Marea Neagră este un loc tensionat ceea ce putem spune har Domnului că suntem în NATO noi ca ţară şi noi şi bulgarii şi turcii şi sunt convins că şi la nivel naţional şi la nivel multinaţional vom lua măsurile pentru a putea lăsa nestânjenit Comerţul pe Marea Neagră, este foarte important, iar acest tip de incidente sunt convins că vor fi tratate de autorităţile române în condiţii profesioniste şi fără dificultăţi. Deci aş spune ca lumea să stea liniştită, România e o ţară sigură şi Marea Neagră, cel puţin în zona limitrofă NATO e o zonă liberă”, a spus, potrivit euronews.ro, Mircea Geonă, oficial NATO.

O explozie a avut loc luni în zona digului din faţa Hotelului Forum din Costineşti. Este posibil să fi explodat o mină marină.

„În această dimineaţă (luni – n.r.), în jurul orei 9.00, am fost solicitaţi prin apel la 112 să intervinim în staţiunea Costineşti acolo unde a avut loc o explozie pe dig. La faţa locului au fost alocate rapid mai multe resurse din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al Judeţului Constanţa, de la staţia Tuzla o autospecială de stingere, un echipaj de prim-ajutor şi de asemenea, ambarcaţiunea RIB, iar în aceste momente vor pleca şi colegii cu echipajul CBRN. Ajunşi la faţa locului, colegii au perimetrat zona şi au constatat faptul că este vorba de o explozie în dig. Din fericire, nu s-au înregistrat victime”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Ana Maria Stoica.

 

Sursa: Realitatea Din UNPR

Articolul precedentSfidare a lui Grindeanu la adresa românilor. Podul de la Brăila, închis luni noapte, în minivacanță. Explicația halucinantă a CNAIR
Articolul următorConsiliul Concurenței susține că prețurile medii ale alimentelor de bază au scăzut cu până la 43%