În urma centralizării rezultatelor obținute la examenul de bacalaureat, în patru din cele cinci colegii naționale militare, respectiv Alba-Iulia, Breaza, Câmpulung Moldovenesc și Craiova, a fost înregistrată o rată de promovare de 100%, iar la colegiul din Constanța de 97%.

Pe fiecare liceu, situația se prezintă astfel:

Toți cei 108 absolvenți ai Promoției 2021 „Regele Mihai I – 100” ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba-Iulia au promovat examenul de bacalaureat, 56 dintre aceștia obținând medii mai mari sau egale cu 9,00. Totodată, au fost obținute 27 de note de 10 la disciplinele: Fizică, Limba și literatura română, Matematică și Biologie.

De asemenea, la Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza, toți cei 111 absolvenți au promovat examenul de bacalaureat, înregistrând și cea mai mare medie generală obținută între elevii din colegiile naționale militare, 9,91. De asemenea, absolvenții au obținut 13 note de 10 la disciplinele Fizică, Matematică, Informatică și Limba și literatura română.

Și la Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova rata de promovare a fost de 100%, cei 110 absolvenți reușind media generală 8,67. Nota 10 a fost obținută de 16 dintre elevii colegiului din Craiova, la diverse discipline, iar cea mai mare medie a fost 9,83.

Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc este singurul liceu din județul Suceava în care elevii au promovat în proporție de 100% examenul de bacalaureat. Cei 116 absolvenți ai Promoției 2021 „Regele Mihai I – 100” au înregistrat media generală a promoției de 8,76, fiind înregistrate 54 de medii generale peste 9,00 și 23 de note de 10 la diverse discipline ale examenului. Cea mai mare medie generală a fost 9,83.

La Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța, rata de promovare a fost de 97% la examenul național de bacalaureat, înainte de contestații, unul dintre absolvenții acestui colegiu fiind declarat respins. Absolvenții au obținut patru note de 10, la Fizică și Biologie, iar cea mai mare medie obținută a fost 9,46.

Sursa: Realitatea Din UNPR

Articolul precedentEste oficial! Renate Weber revine în funcția de Avocat al Poporului
Articolul următorParlamentul European solicită primirea Bulgariei şi României în Schengen