Fostul Ministru de Interne și Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Oprea, a vorbit la Realitatea FM despre măsurile de securitate pe care România le-a impus pe durata perioadei de criză cauzată de COVID-19 și pe care trebuie să le respectăm cu toții. Iată declarația generalului Gabriel Oprea:

“Știți foarte bine că în acest război total atipic cu acest inamic invizibil COVID-19, în toată lumea și nu doar în România, s-a instaurat starea de urgență. Conform legii, în acest moment se aplică cu strictețe această stare de urgență. In acest moment cel mai important obiectiv strategic este să limităm pierderile de vieți omenești, astfel încât cetățenii să poată sa isi vada lininistiti de viata. Referitor la situația complicată de la Suceava,s-a închis un municipiu și localități limitrofe din apropierea Sucevei. Ce trebuie să înțelegem ca cetățeni, este faptul că se cere să respectăm cu toții legea și indicațiile autorităților, in primul rând igiena, să nu ieșim din casă și astfel să putem împreună, guvern, autorități publice, și cetățeni, să depășim această situație cu totul excepțională. In primul rând se află medicii și instituțiile de forță ale Statului, militari, polițiști și pompieri, care împreună caută, veghează și găsesc soluții să putem să câștigăm această bătălie cu COVID-19. Cred că în aceste momente trebuie să ne adunăm un jurul unor simboluri Nationale, drapelul Național, imnul Național, solidaritatea și unitatea. Aceste valori au făcut România mare în anumite momente ale istoriei noastre. Eu am propus să ne punem cu toții la ușă tricolorul românesc, în aceste momente este bine să răsune imnul național și cred că este o onoare pentru fiecare român să asculte imnul. In aceste situații cineva trebuie să conducă, la nivel național este președintele României, este C. S. A. T-ul, și este Comitetul Național pentru situații speciale de urgență pe care eu l-am infințat în anul 2014. Acest comitet este condus acum de Domnul ministrul Vela, secundat de un om de mare încredere, domnul doctor Arafat, cu care am lucrat și vă pot spune că este un om extraordinar. La fel și domnul chestor Despescu. Comitetul pentru situații speciale de Urgență poate să adune toate resursele materiale și umane ale Statului Român, sa lucreze integrat, ca împreună intr-un efort colectiv și calificat să depășim această situație de criză. Trebuie să conducem bine, să comunicăm și să ne organizăm bine și vom vedea că se poate. Românii trebuie să știe că statul se zbate pentru ei. Chiar și în state mai dezvoltate decât România atât din punct de vedere economic sau Militar, SUA, Germania, Franța, se mai pot face greșeli și poate că lucrurile nu merg perfect la nivelul lor. Noi trebuie să nu abandonăm, sa ne corectăm din mers, nu este momentul să dăm note. Obiectivul nostru strategic este să câștigăm această bătălie cu COVID-19. “a spus Gabriel Oprea pentru Realitatea FM.

Articolul precedentGabriel Oprea, la Realitatea PLUS: ”Autoritățile trebuie să susțină eforturile populației”
Articolul următorGabriel Oprea, la Realitatea PLUS: ” Avem nevoie de solidaritate și de susținere, nu de oportuniști politici”