Anca Alexandrescu anunță o ediție incendiară a emisiunii Culisele Statului Paralel, luni, 31 octombrie, de la ora 18. Urmează episodul 2 despre furăciunea de la Autostrada Cluj-Brașov-Borș, documente exclusive, studii de la fața locului.
Jurnalista Anca Alexandrescu a anunțat că luni, 31 octombrie, urmează o ediție incendiară a emisiunii Culisele Statului Paralel. Va continua cu episodul 2 despre furăciunea de la Autostrada Cluj-Brașov-Borș, acolo unde afaceristului Dan Besciu, proprietarul Euroconstruct, care de 13 ani încasează o chirie lunară de 230.000 de euro de la statul român de pe o pârloagă de pământ.
“Am aflat cine este lichidator judiciar la domnii de la Euroconstruct Trading, prietenii lui Băsescu. Cine e lichidator? O firmă care a lucrat și pe la firmele familiei Păunescu, Patriciu. Nu știu cum cineva trage bilețelul norocos. N-auzisem de ei până zilele astea când am primit documentele. Am și studiul de la fața locului, exista o soluție tehnică de atunci, din 2009. Mâine, domnii de la DNA uitați-vă la Culisele Statului Paralel, să fie atent și domnul Grindeanu”, a anunțat jurnalista Anca Alexandrescu.
Manevrele de pe piața deșeurilor periculoase – Cine sunt „băieții deștepți” ajutați de CNAIR la marea „decontaminare” de lângă A3
În luna iulie 2022, jurnaliștii emisiunii Culisele Statului Paralel atrăgeau atenția asupra faptului că CNAIR, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, a organizat anul trecut o licitație pentru decontaminarea pământului cu mercur ridicat de pe amplasamentul autostrăzii Transilvania. Acesta a fost dus în depozitul din comuna Moldovenești, județul Cluj, iar cei care au câștigat licitația, grupul ECOMASTER si OIL DEPOL nu au prezentat o autorizație de mediu valabilă pentru contractul încredințat.
“Pentru depozitarea solului contaminat în depozitul de deșeuri periculoase de la Fața Dealului, comuna Moldovenești proprietarul depozitului percepe o chirie de 3,5 euro/tonă/lună, suma ce trebuie achitată pentru depozitarea întregii cantități de material excavat este de 230.212 euro/lună.”, potrivit CNAIR
CARACATIȚA de pe piața deșeurilor. Cum să faci 230.000 de euro pe lună, cu o pârloagă de pământ, timp de 13 ani, fără să miști un deget. Afacerile dubioase ale patronului EUROCONSTRUCT
Practic totul este blocat, dar chiria de 230 de mii de euro pentru depozitare se plătește lună de lună.
Patronii grupului care a câștigat licitația, ECOMASTER și OIL DEPOL fac parte din cercul de prieteni din jurul lui Radu Mazăre și sunt cunoscuți pentru afacerile controversate din domeniul mediului. Această achiziție a fost cea mai mare pe 2021 din județul Cluj, cu o valoare de peste 157 de milioane de lei.