Acasă Politica Externa România primește o nouă șansă pentru Schengen. Parlamentul European susține aderarea țării...

România primește o nouă șansă pentru Schengen. Parlamentul European susține aderarea țării noastre

După refuzul României și Bulgariei, Parlamentul European va avea, marţi, o dezbatere despre tratamentul incorect în cadrul procedurii de extindere a spaţiului Schengen.

Parlamentul European va avea, marţi, o dezbatere despre tratamentul incorect în cadrul procedurii de extindere a spaţiului Schengen, a anunţat eurodeputatul PNL Siegfried Mureşan, care a adăugat că a fost un vot în plenul de luni al Parlamentului European.

„Tocmai am aprobat în plenul Parlamentului European, cu 357 de voturi «pentru», 2 abţineri şi doar 32 de voturi «împotrivă», să avem mâine o dezbatere despre tratamentul incorect în cadrul procedurii de extindere a spaţiului Schengen. Această dezbatere va arăta că Parlamentul European este unit în a susţine aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen şi că majoritatea covârşitoare a europarlamentarilor consideră incorectă decizia de a amâna intrarea României în spaţiul de liberă circulaţie”, a scris Siegfried Mureşan, luni pe Facebook.

Europarlamentarul PNL a adăugat că „propunerea dezbaterii a venit de la cele mai mari trei grupuri politice din Parlamentul European: Grupul PPE, Socialiştii şi Grupul RENEW”.

Și europarlamentarul liberal Rareș Bogdan a anunțat discutarea refuzului aderării României și Austriei. 

„Refuzul Austriei de a vota în favoarea aderării României la Spațiul Schengen va fi dezbătut mâine la 15.30 (ORA ROMÂNIEI) in Parlamentul European. Nu ne oprim, continuăm până vom reuși. România pretinde ce i se cuvine.
Discuția va fi prezidata de Roberta Metsola, șefa legislativului intrunit la Strasbourg la ultimul plen din acest an, și va avea loc în prezenta președintei Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, și a președintelui Consiliului European, Charles Michel”, a scris pe Facebook Rareș Bogdan.
 

 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentCoaliţia de guvernare de la Viena, în criză din cauza veto-ului faţă de aderarea României la Schengen
Articolul următorPrima companie de stat care își mută conturile de la BCR: “Este o decizie administrativă a noastră”