Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a transmis, sâmbătă, un mesaj de felicitare omologului din Republica Moldova, Anatolie Nosatîi, după învestirea Guvernului de la Chişinău. ”Am convingerea că experienţa bogată pe care a acumulat-o va fi benefică în procesul de transformare a Armatei Republicii Moldova într-o instituţie modernă, capabilă să răspundă ameninţărilor din mediul de securitate actual”, apreciază Ciucă.

”Îl felicit pe domnul Anatolie Nosatîi pentru învestirea în funcţia de ministru al apărării al Republicii Moldova. Domnia-sa are o frumoasă carieră militară, la comanda unor importante unităţi ale Armatei Naţionale, dar şi în structuri militare multinaţionale. Am convingerea că experienţa bogată pe care a acumulat-o va fi benefică în procesul de transformare a Armatei Republicii Moldova într-o instituţie modernă, capabilă să răspundă ameninţărilor din mediul de securitate actual”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, Nicolae Ciucă, citat de news.ro.

Aesta a adăugat că Armata Naţională este una din instituţiile reper ale Republicii Moldova, care se apropie tot mai mult de modelele armatelor occidentale.

”Militarii săi sunt buni profesionişti, care se perfecţionează permanent prin programe intense de instruire şi pregătire de specialitate efectuate în instituţii militare din ţări membre ale NATO, precum şi prin participarea la exerciţii complexe ale Alianţei şi la misiuni în teatrele de operaţii. Vom continua să sprijinim procesele de modernizare ale capacităţilor de apărare ale Armatei Naţionale a Republicii Moldova şi am convingerea că, împreună cu ministrul Anatolie Nosatîi, vom intensifica cooperarea bilaterală în domeniul apărării”, a mai transmis ministrul.

Guvernul de la Chişinău a primit, vineri, votul Parlamentului, iar miniştrii au depus jurământul.

 

Sursa: Realitatea Din UNPR

Articolul precedentCulisele statului paralel | Puterea lui Florin Cîțu în PNL: bugetul Guvernului. Cum au împărțit premierii banii pentru putere
Articolul următorCulisele statului paralel | Femeile care au luat liftul către vârful politicii. De la Leana lui Nicu, la Lenuța lui Traian