Managerul Spitalului Victor Babeș a prezentat situația la zi în unitatea medicală pe care o conduce, vorbind despre ce se întâmplă cu pacienții CoVID-19 care au ales să se externeze. Intervenția medicului a avut loc în direct, prin telefon, la Realitatea PLUS.

Emilian Imbri: „Vineri, sâmbătă, duminică, 23 de persoane s-au externat. După o spitalizare de opt zile. Toate persoanele aveau simptome ușoare, simptomele cedând în primele zile de spitalizare. Ei au făcut solicitare scrisă în conformitate cu decizia Curții Constituționale și au părăsit Spitalul Victor Babeș. Au semnat niște formulare în care anunță că știu ce boală au și la ce riscuri se supun. Au semnat că se vor autoizola la domiciliu și că nu vor fi un pericol pentru cei din jurul lor. Modul în care se tratează devine o responsabilitate a fiecăruia dintre ei. În momentul de față lucrurile sunt simple și clare. Pacienții se pot externa și pleca.”

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala

Articolul precedentSorin Strutinsky, condamnat la 10 ani şi 8 luni de închisoare
Articolul următorArafat și Tătaru, declarațiile momentului! A fost aprobat un proiect care să inițieze măsuri sanitare pentru situații deosebite