Federaţia Solidaritatea Sanitară a anunţat, vineri seară, că s-a luat decizia strângerii de semnături pentru declanşarea conflictului colectiv de muncă. O decizie similară au luat anterior sindicaliştii Sanitas.

”Întrunit în această după-amiază, Consiliul de Coordonare al Federaţiei ”Solidaritatea Sanitară” a luat decizia de a demara strângerea de semnături în vederea declanşării conflictului colectiv de muncă.

Această decizia vine în urma eşecului negocierilor din 13.12.2023 cu Guvernul, care a refuzat majorările salariale solicitate pentru lucrătorii din Sănătate”, au transmis, vineri seară, sindicaliştii Solidaritatea Sanitară.

Potrivit acestora, protestele anunţate pentru data de 20 decembrie – pichetarea Guvernului şi a ministerelor, respectiv a prefecturilor în teritoriu – ”trebuie înlocuite cu o formă mult mai radicală de protest”.

”În condiţiile în care ambele federaţii reprezentative din Sănătate au luat această decizie, în cadrul organelor lor colective de conducere, la acest moment s-a deschis calea declanşării grevei în sectorul public de sănătate”, au mai transmis sindicaliştii.

Aceştia au precizat că, pentru sincronizarea acţiunilor celor două federaţii reprezentative din sănătate, Federaţia ”Solidaritatea Sanitară” va demara procedura de strângere a semnăturilor luni, 18 decembrie 2023.

Tot luni încep să strângă semnăturile necesare sindicaliştii Sanitas, anunţul fiind făcut mai devreme în cursul săptămânii.

 
 

Sursa: Newsinn

Articolul precedentBuzatu, trimis în judecată! Lovitură grea pentru baronul șpăgar, înainte de sărbători
Articolul următorGabriel Oprea, reales președinte al UNPR: „România are nevoie de demnitate, de onoare și de unitate”