Sorin Strutinsky,  partenerul de afaceri al lui Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, a fost condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni  de închisoare pentru trafic de influență, fals în înscrisuri, instigare la spălare de bani. Decizia magistraților este definitivă 

Sentinţa dată luni, 6 iulie, de magistrații Curţii de Apel Constanţa a majorat sentinţa Tribunalului Constanţa dată în prima instanţă – 7,4 ani de închisoare. Judecătorii au decis să respingă apelul declarat de Strutinsky şi au majorat cuantumul pedepselor pentru fiecare faptă de care era acuzat omul de afaceri.

„În baza art.38 Cod penal, art.39 alin.1 lit. b si art.10 din Legea nr.187/2012, contopește pedepsele principale aplicate inculpatului în pedeapsa cea mai grea de 4 ani închisoare, la care adaugă un spor de 6 ani și 8 luni închisoare, reprezentând o treime din suma pedepselor ce nu se execută, urmând ca în final inculpatul Strutinsky Gabriel Sorin să execute pedeapsa rezultantă de 10 ani și 8 luni închisoare în regim de detenție, potrivit art.60 Cod Penal”, se precizează în minuta Curții de Apel Constanța.

Totodată, instanța de judecată i-a aplicat omului de afaceri Sorin Strutinsky și o serie de interdicții, dar a dispus și „confiscarea specială a sumei totale de 1.892.844,97 lei”.

 

 

 

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedent100% TU DECIZI! Radu Moldovan, chelnerul ajuns șef de județ. Cursuri la școala vieții și Academia SRI
Articolul următorEmilian Imbri, la Realitatea PLUS: „Persoanele care s-au externat aveau forme ușoare COVID”