În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale M.A.I. au continuat acțiunile desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, sub autoritatea Instituției Prefectului, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În total, 203 efective de poliție, jandarmerie, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, poliție locală, precum și reprezentanți ai altor autorități publice locale au efectuat verificări în zonele aglomerate, centre comerciale, în piețe, în restaurante, pe terase și în trafic.

Cu această ocazie, au fost verificate 113 societăți comerciale, persoane fizice autorizate, obiective și locații, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

Au fost legitimate peste 450 de  persoane și au fost verificate 133 de mijloace de transport.

Echipele de control au depistat 72 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional conform Legii nr. 55 din 2020.

În total au fost aplicate 73 de sancțiuni contravenționale în valoare de 5.000 de lei.

 

Aceste acțiuni preventive vor continua pe toată perioada stării de alertă, pentru sănătatea și siguranța cetățenilor, cărora le recomandăm să respecte în continuare măsurile de protecție sanitară și distanțare fizică, în scopul prevenirii infectării și răspândirii Sars-CoV 2.  

Sursa: Realitatea de Bacau

Articolul precedentVosganian, atac la Ciolacu: „Ca sa fie sigur ca PSD nu trebuie sa aplice legea…”
Articolul următorMai multe state Europene cer R. Moldova respectarea standardelor democratice în alegerile prezidenţiale