Deputatul ALDE Varujan Vosganian lanseaza un atac surprinzator la adresa lui Marcel Ciolacu, sustinand ca inventeaza pretexte pentru ca alegerile parlamentare sa nu fie amanate pana in luna martie 2021. O solicitare in acest sens a fost facuta de Calin Popescu Tariceanu.

„Ca sa fie sigur ca PSD nu trebuie sa aplice legea care spune ca Parlamentul decide data alegerilor parlamentare, Marcel Ciolacu a avansat cifra de 4000 de cazuri pe zi ca o conditie pentru declansarea procedurii de amanare a datei de 6 decembrie”, a atacat Varujan Vosganian pe Facebook.

Atacul lui Vosganian este cel mai probabil motivat de faptul ca nu isi va gasi loc pe listele PSD pentru parlamentare, in conditiile in care ALDE nu are sanse sa atinga pragul de 5%.

Presedintele PSD Marcel Ciolacu a spus luni ca votul in parlament, la legea de amanare a alegerilor parlamentare, va fi perfect legitim daca numarul de infectari cu noul coronavirus continua sa creasca. El a spus ca PSD se pregateste pentru alegeri pentru data de 6 decembrie, dar ca nu PSD va fi cel care va amana alegerile, ci insasi evolutia epidemiei de coronavirus, in raport de felul in care guvernul o va gestiona.

„Vom vedea in acel moment, in functie de cum evolueaza pandemia. Nu PSD va amana aceste alegeri. Daca vom avea 4.000 de infectari pe zi, cred ca este legitim un vot in Parlament de a se amana alegerile (…). Momentan nu este supus la vot. Vom vedea in functie de cum evolueaza pandemia. (…) Proiectul ar trebui votat de mai multe forte politice ca sa treaca de Parlament (…) In acest moment avem o rata de infectare de 25%. Nu PSD amana alegerile. PSD se pregateste de alegeri pentru data de 6 decembrie. Daca Guvernul va gestiona la fel de catastrofal pandemia, este posibil sa avem o amanare a alegerilor”, a afirmat, luni, Ciolacu, dupa sedinta Consiliului Politic National al PSD.

Articolul precedentCandidați din Buzău și Brăila, pe listele Agenției Naționale de Integritate
Articolul următorAmenzi mari pentru cei care nu respectă regulile stării de alertă