Moţiunile simple împoriva miniştrilor Muncii, Violeta Alexandru, şi Dezvoltării, Ion Ştefan sunt dezbătute marţi. ”Opriţi-o pe doamna în negru de la Ministerul Şomajului şi Prăbuşirii Sociale” se intitulează moţiunea care o vizează pe Violeta Alexandru şi care a fost depusă la Senat. Ion Ştefan este vizat de moţiunea cu titlul ”Guvernul PNL după Grindă se cunoaşte” care este discutată la Camera Deputaţilor.

Moţiunea intitulată ”Opriţi-o pe doamna în negru de la Ministerul Şomajului şi Prăbuşirii Sociale”: Spuneţi-ne şi nouă, ce tot munciţi la ministerul pe care îl coordonaţi!?

”Stimată doamnă ministru Violeta Alexandru, Sunteţi ministrul cel mai respins de actualul Parlament! Aţi fost audiată de trei ori în Comisiile de muncă şi protecţie socială ale Parlamentului, reunite, de tot atâtea ori primind un vot de blam. Aţi fost votată în lipsă, ca, de altfel, întregul Guvern, în data de 14 martie, pentru simplul motiv că eraţi nominalizată în Guvernul anti-Covid”, arată PSD în moţiunea cu titlul ”Opriţi-o pe doamna în negru de la Ministerul Şomajului şi Prăbuşirii Sociale” care a fost depusă la Senat.

”Trebuia să veniţi cu măsuri care să preîntâmpine degradarea socială şi a situaţiei materiale a celor loviţi de criză. Soluţia dumneavoastră s-a numit OUG 30 (…) A fost atât de prost scrisă Ordonanţa 30, încât a fost nevoie să o modificaţi de şase ori. Ce argumente puteţi găsi ca în doar 60 de zile să modificaţi de atâtea ori un act normativ, pe care tot dumneavoastră l-aţi elaborat?”, mai arată social-democraţii, informează News.ro.

Aceştia o acuză pe Violeta Alexandru că a ”gestionat foarte prost” situaţia românilor plecaţi la muncă în străinătate.

”Acum, spre încheiere, spuneţi-ne şi nouă, ce tot munciţi la ministerul pe care îl coordonaţi!? Pentru că:

– nu aţi iniţiat procesul de recalculare a celor 5 milioane de pensii, în baza noii Legi a pensiilor, nr.127/2019;

– nu v-aţi ocupat ca nivelul de trai al românilor să nu scadă cu 10%;

– nu aveţi niciun proiect prin care cei peste un milion de români întorşi în ţară de la declanşarea pandemiei să rămână şi să muncească acasă;

– nu aţi făcut nimic pentru a opri invazia celor 12.000 de specialişti liberali de marcă, precum chelneri, ciocli, coafeze, manichiuriste, lăutari, în funcţii la stat. Mai mult, prin Decretele şi Ordonanţele date pentru instaurarea şi reglementarea stării de urgenţă şi de alertă, aţi încurajat angajarea fără concurs la stat, iar, în paralel, aţi concediat funcţionari cu vechime, experienţă, numiţi prin concurs”, o mai acuză PSD pe Violeta Alexandru.

Moţiunea ”Guvernul PNL după Grindă se cunoaşte”: Cea mai notabilă realizare a ministrului Dezvoltării este cohorta de rude, rubedenii, neamuri şi politruci pe care a reuşit să o implanteze, pe funcţii călduţe

În moţiunea depusă împotriva ministrului Dezvoltării, PSD afirmă că, ”dacă marele dramaturg Ion Luca Caragiale ar fi trăit în zilele noastre, cu certitudine ar fi găsit în ministrul «Grindă» o sursă inepuizabilă de inspiraţie pentru comediile sale în care a surprins atât de bine viciile, neputinţele, orgoliile şi aroganţa clasei politice din România”.

Social-democraţii îl acuză pe Ion Ştefan de fals în declaraţii publice, de descurajarea luptei anticorupţie şi de disponibilizări ilegale, pentru rudele şi amicii miniştrilor.

”Toate «realizările» ministrului poartă marca guvernării PSD”, afrmă PSD.

”Cea mai notabilă realizare a ministrului este cohorta de rude, rubedenii, neamuri şi politruci pe care a reuşit să o implanteze, pe funcţii călduţe, bine remunerate, din administraţia publică centrală şi locală. Doar pentru această aşa-zisă realizare, domnul ministru Ion Ştefan ar trebui să-şi dea undă verde pentru a pleca cu totul din funcţia guvernamentală, înainte de a compromite cu totul noţiunea de ministru”, susţine PSD.

Până acum,în actuala sesiune parlamentară, au fost adoptate patru moţiuni simple împotriva miniştrilor Cîţu, Oros, Anisie şi Vela.

Potrivit Constituţiei, Camera Deputaţilor sau Senatul poate adopta o moţiune simplă prin care să-şi exprime poziţia cu privire la o problemă de politică internă sau externă ori, după caz, cu privire la o problemă ce a făcut obiectul unei interpelări.

Sursa: Realitatea Din ALDE

Articolul precedent100% TU DECIZI! Ionel Arsene, Revelion cu Dragnea și Irina. Ascensiunea meteorică a baronului de Neamț
Articolul următorSenatorul de Prahova Teodor Meleşcanu s-a înscris în PPUSL