Fost ministru la Externe şi Apărare şi şef al SIE, senatorul Teodor Meleşcanu s-a înscris în PPUSL, formaţiunea care continuă, practic, activitatea fostului Partid Umanist.

“Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) salută înscrierea în rândurile sale a unuia dintre cele mai importante repere ale politicii românești din ultimii 30 de ani: senatorul Teodor Meleșcanu”, a anunţat Biroul de presă al formaţiunii, într-un comunicat transmis marţi, în care mai arată că senatorul Teodor Meleşcanu “a promovat constant, în întreaga sa carieră, valorile social-liberale, care constituie esența doctrinei umaniste”.

“Dincolo de obiectivele politice contextuale și de agendă publică imediată, consider că responsabilitatea esențială a unei persoane care exercită o funcție publică o reprezintă promovarea valorii umane ca esență a oricărui model social legitim. După o viață întreagă dedicată proiectelor social-liberale, asumarea identității umaniste este un pas firesc, care răspunde atât reperelor pe care le-am promovat întotdeauna – demnitate, echilibru, pragmatism – cât și așteptărilor concrete ale națiunii noastre. Românii își doresc un proiect politic nou, capabil să depășească vechile conflicte și inerții, să construiască trainic, nu să dărâme. Am încredere că umaniștii pot genera o astfel de schimbare și mă voi strădui să contribui cu întreaga mea experiență la succesul acestui proiect”, a declarat Teodor Meleşcanu.

Fost ministru al Apărării şi al Afacerilor Externe şi fost director al Serviciului de Informaţii Externe, Teodor Meleşcanu a obţinut actualul mandat de senator după ce a candidat din partea ALDE Prahova, ajungând să ocupe pentru o perioadă şi postul de preşedinte al Senatului, poziţie din care a demisionat în februarie, ca urmare a unei decizii a CCR referitoare la modul în care fusese ales. După tensiunile din ALDE, el a plecat alături de mai mulţi colegi la Forţa Naţională, unde a devenit rapid preşedinte la nivel naţional, până la părărsirea partidului şi înscrierea în PPUSL.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentParlamentul îi trage astăzi la răspundere pe miniștii Violeta Alexandru și Ion Ștefan
Articolul următorKlaus Iohannis: Se impune prelungirea stării de alertă. Cum se schimbă viața românilor: ce urmează din 15 iunie