Nicolae Ciucă spune că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani. “S-au dus vremurile” în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată, a mai spus liderul PNL.

„Nu avem pregătită infrastructura necesară ca, în următorii doi ani de zile, să putem să trecem la o astfel de decizie. Ca să avem din nou armata obligatorie, trebuie infrastructură absolut foarte bine pregătită pentru că nu poţi să aduci oameni cu arcanul la armată, s-au dus vremurile alea, pe de o parte.

De cealaltă parte, nu poţi să-i aduci şi să nu te îngrijeşti de ceea ce înseamnă armata anului cât o fi la vremea respectivă”, a spus Niciolae Ciucă, la un post TV, întrebat dacă, după alegeri, se va introduce serviciul militar obligatoriu.

Legat de războiul din Ucraina, Nicolae Ciucă a spus că situaţia trebuie să determine în continuare măsuri pentru întărirea capacităţii de apărare, de revitalizare a industriei de apărare.

Serviciul militar obligatoriu ar putea fi reintrodus. Anunțul unuia dintre cei mai exprimentați generali români

„Este nevoie ca toată lumea conştientizeze că Ucraina are nevoie de sprijinul necesar pentru ca războiul să rămână acolo. Altfel, vorbeam de celelalte consecinţe ale acţiunii militare şi anume: va fi o retorică ce va veni mănuşă, cum se spune, pentru propaganda rusească, să spună: „v-aţi lăsat aduşi în acest război, târâţi în acest război de către Occident, Occidentul v-a părăsit, iacătă că nu este aşa cum aţi crezut, că nu puteţi să faceţi faţă unei puteri precum este Rusia”, a explicat Nicolae Ciucă.

Articolul precedentExpoziţii de armament şi ceremonii militare – de Ziua Forţelor Terestre Române
Articolul următorAna Maria Păcuraru Dobra – singurul jurnalist român de la evenimentul NATO