Imagini în exclusivitate de la Washington, unde jurnalistul Ana Maria Păcuraru a fost singurul invitat român din presă de la evenimentul organizat de ambasada României în Statele Unite. 

Evenimentul marchează 20 de ani de la aderarea țării noastre la Alianța Nord-Atlantice și, în această seară, va avea loc și un concert aniversar care reunește zeci de artiști de excepție. 

Imagine

Evenimente de amploare au avut loc la Washington pentru sărbătorirea a 20 de ani de la aderarea României la NATO. Printre invitați s-a numărat și secretarul general adjunct al Alianței, Mircea Geoană, dar și eseistul Dorin Tudoran.

Imagine

Printre momentele care au marcat evenimentul s-a numărat și o interpretare impresionantă a imnului “Deșteaptă-te române”.

Imagine

Evenimentul urmează de asemenea să fie marcat printr-un amplu concert intitulat “Faith, Freedom and Friendship” care va reuni zeci de artiști excepționali precum Alexandra Crișan, Luminița Anghel și Nico Matei.

România a fost primul stat fost comunist care a aderat, în 1994, la Parteneriatul pentru pace, un format complex de cooperare al NATO cu state partenere. Țara noastră a devenit membru al Alianței în martie 2004. 

Sursa: Vox Publica

Articolul precedentNicolae Ciucă, precizări importante despre introducerea serviciului militar obligatoriu în România: “În următorii doi ani…”
Articolul următorAna Maria Păcuraru, interviu-eveniment cu Tucker Carlson, jurnalistul american care l-a “descusut” pe Putin după invazia în Ucraina