4 în 30 de ani! Au condus România de la Palatul Victoria. Durata medie a mandatului unui prim-ministru în funcție în România a fost de doi ani. Cum au rămas în istorie prim-miniștri post-decembriști? Aderarea la NATO și la Uniunea Europeană au fost, probabil, marile proiecte ale României postdecembriste.

Dar a fost nevoie de mai bine de două decenii pentru ca fiecare să se întâmple. Două decenii și mulți premieri. Și-atunci, cu ce am rămas de la fiecare dintre cei peste 20 de șefi ai Guvernului? Cu unele excepţii, relaţia dintre şeful statului şi cel al guvernului a fost una de confruntare, uneori mocnită, alteori la lumina zilei. O luptă permanentă pentru putere! Și de ce nu scăpăm de această instabilitate? Dupa 31 de ani, facem o radiografie a premierilor României așa cum nimeni nu a facut-o! La Culisele statului paralel, cu Anca Alexandrescu de la ora 18.

Articolul precedentDeputatul USR PLUS Bihor, Silviu Dehelean, proiect de lege pentru debirocratizarea vânzării terenurilor agricole
Articolul următorCălin Popescu Tăriceanu acuză DNA: ”Ne reîntoarcem la vremurile telejustitiei inventată de Traian Băsescu”