Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis duminică, 13 septembrie a.c., un mesaj cu prilejul Zilei Pompierilor din România.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

Sărbătorim astăzi „Ziua Pompierilor din România”, prilej de a ne arăta recunoștința și prețuirea față de pompierii militari și de a cinsti și onora lupta eroică a acestora din Dealul Spirii, în timpul Revoluției de la 1848.

De-a lungul istoriei noastre, pompierii militari și-au îndeplinit misiunea cu dăruire, patriotism și abnegație, puse permanent în slujba cetățenilor și a țării.

În aceste momente în care întreaga lume este greu încercată de pandemia de COVID-19, ați dat dovadă, din nou, de profesionalism și curaj, de implicare și spirit de sacrificiu, pentru a contribui, alături de celelalte instituții ale statului, la menținerea sănătății și a siguranței cetățenilor României.

Am remarcat, de asemenea, modul responsabil în care ați continuat să vă îndepliniți sarcinile de serviciu în lupta împotriva calamităților și dezastrelor naturale, în toată această perioadă.

Ați fost și veți rămâne o instituție de suport fundamentală, garantul stării de normalitate în cadrul comunităților, precum și al drepturilor la viață, la proprietate privată și la sănătate.

Vă doresc multă sănătate, succes în activitate și vă asigur de întreaga mea apreciere!

La mulți ani!

Articolul precedentComitetul pentru Situații de urgență va anunța modificările privind scenariile școlilor
Articolul următorLotul Iernut – Chețani al Autostrăzii Transilvania va fi deschis circulației până pe 18 septembrie