Generalul Gabriel Oprea spune, într-un mesaj de Ziua Europei că, pentru România, 9 mai înseamnă 144 de ani de la câștigarea Independenței, 76 de ani de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial și a 14-a aniversare ca membru al Uniunii Europene.

”Rănile războiului nu ne vor lăsa să uităm vreodată cât de prețioasă este pacea

Pentru România, 9 mai înseamnă 144 de ani de la câștigarea Independenței, 76 de ani de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial și a 14-a aniversare ca membru al Uniunii Europene.

Ziua Europei este, in fiecare an, un prilej de sărbătoare, dar si un moment de reflecție la parcursul fiecăreia dintre țările care fac parte din Uniunea Europeană.

Uniunea Europeană este, astăzi, un simbol al unității cetățenilor săi, al comuniunii de gânduri, trăiri și manifestări pe care tot mai mulți o numesc identitate europeană.

Rănile războiului nu ne vor lăsa să uităm vreodată cât de prețioasă este pacea și, tocmai de aceea, este bine că România este astăzi parte a celei mai importante alianțe militare – NATO și parte a Uniunii Europene, avand cele mai importante garantii de securitate.

Nu-i vom uita niciodata pe eroii militari care s-au jerfit in azboiul de Independenta, in cele 2 razboaie mondiale, pt ca astazi Romania sa fie membru al NATO si al UE.

Pentru a le cinsti memoria, am ridicat, din fonduri private personale, Monumentul Eroilor militari români căzuţi la datorie în teatrele de operații și pe teritoriul national si l-am donat Ministerului Apararii Nationale.

La multi ani, Europa, la multi ani România!”, e mesajul lui Gabriel Oprea.

Sursa: Realitatea Din UNPR

Articolul precedentPreședintele României și Președintele Poloniei vor participa pe 11 mai 2021, la ziua distinșilor vizitatori a exercițiului militar „Justice Sword 21”
Articolul următorPremierul Cîțu, după ce INS a anunțat că exporturile au crescut cu 3,9: „România devine competitivă pe piața internațională”