Biroul Politic Permanent Național al Uniunii Naționale pentru Progresul României s-a întrunit în ședință, sâmbătă, 26 august 2023.

În cadrul întâlnirii au fost prezentate activitățile organizațiilor județene ale partidului, în perioada iunie-august. Pe ordinea de zi s-a aflat și soluționarea unor probleme statutare, la nivel de organizații.

Totodată, au fost analizate evoluțiile politice, economice și sociale la nivel național și internațional, din ultimele trei luni. UNPR susține coaliția aflată la guvernare și continuă să sprijine militarii și polițiștii.

S-au luat în discuție evenimentele recente, cu impact major la nivelul populației. Președintele partidului, Gabriel Oprea, le-a vorbit membrilor BPPN despre necesitatea întăririi instituțiilor de forță ale statului, în contextul creșterii gradului de siguranță pentru cetățeni.

“Un stat puternic înseamnă cetățeni respectați și protejați. Cred că este necesară și binevenită întărirea, sub toate formele, a instituțiilor de forță ale statului român.

Întărirea instituțiilor care asigură ordinea publică și siguranța națională va conduce, cu certitudine, la creșterea siguranței cetățenilor. Trebuie investit în pregătirea continuă a oamenilor din aceste instituții, trebuie investit în dotări, pentru ca ei să își facă datoria cu succes.

Eu am spus întotdeauna, dar am și acționat ca atare, în timpul mandatelor de ministru al afacerilor interne, ministru al apărării naționale sau vicepremier pentru securitate națională: militarii, polițiștii trebuie să aibă drepturile la zi, trebuie să aibă venituri pe măsura complexității muncii lor, trebuie să fie sprijiniți de către stat. Am inițiat Legea 223/2015 privind pensiile militare de stat și am susținut-o în Parlament chiar din poziția de premier interimar, o lege care a fost adoptată fără niciun vot împotrivă și a fost promulgată de președinte. Astăzi, când avem război la graniță, se dovedește că am avut mare dreptate când am spus că în domeniul apărare, ordine publică și siguranță națională trebuie investit permanent.

Am susținut, am acționat și continuăm să susținem, prin Uniunea Militarilor și Polițiștilor “Mihai Viteazul”, la modul concret, măsurile care sprijină polițiștii și jandarmii în activitatea lor directă cu cetățenii. Astfel de măsuri le întăresc autoritatea și le oferă încredere.

Pe de altă parte, acolo unde se greșește, acolo unde litera legii nu a fost aplicată corect, cei care au greșit trebuie să răspundă. Oamenii legii trebuie să fie cei dintâi în a respecta legea. Toate faptele trebuie analizate cu celeritate și, cu siguranță, se vor aplica măsuri în consecință”, a spus Gabriel Oprea.

Criza Schengen

Liderul UNPR a vorbit și despre cele mai recente evenimente privind intrarea României în spațiul Schengen: “Vedem că, din păcate, se menține opinia Austriei de a ne refuza accesul în Schengen. Trebuie insistat pentru a schimba această opinie, prin toate mijloacele pe care statul român le are la dispoziție. Trebuie să facem orice fel de demers pentru a accede în Schengen. Lucrurile pur și simplu nu pot rămâne așa, iar liderii statului trebuie să ducă România acolo unde își are locul câștigat și meritat. Este nefiresc și nedrept ca România să nu fie admisă în spațiul de liberă circulație, această opoziție chiar nu are niciun fel de justificare, iar pentru Europa, aceasta este o mare problemă, în contextul războiului din Ucraina”.

Sursa: Realitatea Din UNPR

Articolul precedentUn mort și 57 de persoane rănite în urma exploziilor de la Crevedia
Articolul următorLiderul UNPR, Gabriel Oprea: România trece prin mai multe crize consecutive