Fostul ministru de interne Gabriel Oprea a declarat că nu crede că amenzile aplicate de politie în perioada stării de urgență fac parte dintr-un plan la nivel de minister. El a precizat, totodata, că abuzurile, în cazul în care au fost constatate abuzuri, sunt ilegale.
 
„Nu cred într-un plan cincinal sau intrecere socialista cu aceste amenzi. Dacă ar fi așa, ar fi total ilegal, ar fi un abuz. Să nu uităm de unde am plecat. Am plecat de la o pandemie, de la o situație excepțională de la ceva pentru care nu am fost pregătiți, pe plan mondial. In această stare excepțională toți, autoritati, cetateni, suntem oameni”, a comentat fostul vicepremier pentru securitate națională la Realitatea PLUS.

Nu cred, si o spun cu convingere, nu cred că există un plan, un ordin pentru a da amenzi. Să discutăm omenește. Știti foarte bine ca foarte multi cetateni nu au respectat aceste restricții. Care e prețul? Mor oameni, sunt pusi in pericol copiii noștri, familiile noastre! Aici nu este vorba despre altceva, este vorba despre viață!”, a explicat Gabriel Oprea.

Gabriel Oprea a îndemnat la empatie față de cetățeni în această perioadă, dar și fermitate față de încălcarea legii.
„Știu ca la nivelul Poliției, al Armatei, s-a vorbit foarte clar: Oameni buni, mai mult ca oricând în această perioadă, în această stare excepțională trebuie sa fim echilibrati, profesionisti, trebuie să avem o empatie. Exista o stare de nervozitate, lumea este supărată, mor oameni. Empatie fata de batrani, copii, femei, dar trebuie în același timp ca autoritatile sa actioneze cu fermitate față de clanuri sau fata de cei care sfidează legea sub orice forma.
Trebuie sa respectam legea. Printre alte pârghii pe care le au polițiștii sau autoritățile sunt amenzile. Dacă aceste amenzi, s-au strâns 99 de milioane de euro, daca s-au strâns legal, dacă aceste amenzi s-au dat legal este în regulă. Dacă nu, este un abuz. Cine greșește, indiferent de ce parte a legii este, plătește!”, a mai spus fostul ministru de Interne.

Articolul precedentTrump atacă din nou China pentru COVID și anunță un nou posibil război comercial
Articolul următorȘeful SRI va fi audiat marți în parlament