Fostul șef al Serviciului Prevenire, cel care a ridicat autorizația de funcționare a stației GPL, a murit în accidentul de motocicletă din Dâmbovița, produs sâmbătă într-un poligon utilizat de către elevi şi instructori de la şcoala de şoferi.

Bărbatul în vârstă de 50 de ani care a murit după accidentul de motocicletă petrecut sâmbătă în poligonul auto de la Ulmi este Bogdan Georgian Pușcoi, cel care a ridicat autorizația de funcționare a stației GPL.

Bogdan Georgian Pușcoi a fost colonel în cadrul Inspectoratului pentru situații de Urgență Basarab I Dâmbovița, șef al Serviciului de Prevenire.

Fostul colonel ISU urma școala pentru a putea obține permisul de conducere a motocicletelor, iar sâmbătă a avut primele ore de mers, în poligonul de la Ulmi. Bogdan Georgian Pușcoi era însoțit de instructor, iar motocicleta pe care se afla s-a izbit violent de un zid de beton al poligonulu. Impactul a fost fatal.

Salvatorii sosiți la fața locului nu au mai putut face nimic, decât să constate decesul.

Apropiații săi au declarat că Bogdan Georgian Pușcoi a fost cel care le-a ridicat autorizația celor cu depozitul GPL de la Crevedia.

„E cel care le-a ridicat autorizația celor de la Crevedia. Datorită lui, pompierii sunt acoperiți în acte acum. El a făcut documentele ca la carte”, a declarat soția fostului colonel ISU, pentru Târgoviște News.

Martorul-cheie din dosarul exploziei de la Crevedia, omul care a retras autorizaţia de funcţionare a staţiei GPL administrată de societatea Flagras a familiei primarului Doldurea de la Caracal, a murit, sâmbătă dimineaţa, într-un accident rutier stupid. Colonelul în rezervă era martor în dosarul deschis de DNA în cazul tragediei de la Crevedia.

Bărbatul ieșise la pensie în februarie 2021. Era căsătorit și avea doi copii, de 14 și 18 ani.

Poliția a deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauzele care au dus la producerea tragediei.

Arafat: Să nu intrăm în conspiraţii

„Domnul colonel în rezervă – Dumnezeu să-l ierte! – a fost angajat al ISU Dâmboviţa şi a fost şeful Inspecţiei de prevenire în perioada 2020-2021, dacă nu mă înşel. În 2021 a trecut în rezervă cu drept la pensie”, a afirmat duminică, răspunzând unei întrebări într-o conferinţă de presă, prim-adjunctul şefului ISU Dâmboviţa, Alfred Hantăr, potrivit news.ro.

Acesta a confirmat că, prin atribuţiile pe care le deţinea, bărbatul care a murit a participat la controalele de la staţia GPL de la Crevedia. 

La rândul său, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, spune că nu trebuie să „intrăm în conspiraţii” pe acest subiect.

„Dar ca să punem în lumină şi să nu intrăm în conspiraţii acuma să spunem că cineva a făcut ceva, el era la prima lecţie, dacă este informaţia corectă pe care am avut-o, domnul colonel era la prima lecţie pe motocicletă, era cu instructorul pe motocicletă, fără cască, din ce am înţeles, nu ştiu dacă e adevărat, a accelerat şi a intrat într-un perete, deci nu l-a lovit nimeni, nu a intrat nicio maşină în el, era la  o lecţie pe motocicletă şi, fiind pe motocicletă cu instructorul, a accelerat şi a intrat într-un perete”, a declarat Arafat. 

Acesta precizează că, în acest caz, nu trebuie „speculată” o legătură între accident şi incendiul de la Crevedia.

Sursa: Newsinn

Articolul precedentUE n-a fost convinsă să elimine pragul de 9,4% din PIB pentru pensii
Articolul următorVot covârșitor în interiorul PNL pentru ca Guvernul să-și asume răspunderea pe măsurile fiscale