„Presupunând că Guvernul ar adopta azi o Ordonanță de Urgență, s-ar respinge de PSD în Parlament cum au respins proiectele de lege de desființare a SIIJ. Nu ne putem juca cu astfel de instituții, O desființăm azi, ca să o văd reînființată săptămâna viitoare prin respingerea OUG. Oricât de dificil ar fi, mai avem o lună până la alegeri. Ce stă în puterea noastră am făcut deja. Ministerul a pregătit legile, rezultatele încep să se vadă, pentru că operațiunea de azi sunt luni de zile de muncă, de a coordona echipe, nu sunt lucruri ușor de făcut, mai ales în pandemie. Ce era de făcut s-a făcut. Restul se face după alegeri”, a declarat ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, la „Legile Puterii”.

Secția de anchetă a magistraților nu a putut fi desființată după ce majoritatea controlată de PSD a respins propunerile în Parlament.

Referitor la fugarii României și extrădări, Predoiu a precizat că: „ ministerul Justiției este la zi cu procedurile”, afirmând că unele proceduri se fac direct între instanțele românești și cele din străinătate.

Pe listă se află, printre alții, Alina Bica, localizată în Italia, Daniel Dragomir, fost ofițer SRI, omul de afaceri Sorin Strutinsky, omul de afaceri Puiu Popoviciu sau Alexander Adamescu.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentPreşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, internat în spital după ce s-a infectat cu COVID
Articolul următorUniunea Militarilor şi Poliţiştilor ”Mihai Viteazul„: ”Gradele în rezervă sunt onorifice și nu implică bugetul MApN”