Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, consideră că evitarea pe cât posibil a locurilor aglomerate ar putea limita răspândirea virusului. El a făcut un apel la oameni să se îndepărteze de locurile aglomerate.

”E important ca românii să evite locurile aglomerate ori de câte ori pot și susține că unul dintre cele mai periculoase sunt cluburile și spațiile unde au loc petreceri, fie ele cu distanțare. În aceste locuri, precum cluburile, există poate cel mai mare risc al infectării cu noul coronavirus, îndeosebi în perioada de vară”, afirmă Alexandru Rafila, marți seara, la un post TV.

Nu este singura voce care insistă de evitarea aglomerării. Nelu Tătaru a făcut noi declarații în ceea ce privește transmiterea comunitară accentuată a noului coronavirus din ultimele săptămâni. Potrivit ministrului Sănătății, faptul că oamenii au uitat de reguli esențiale în contextul pandemiei, precum distanțarea socială și evitarea aglomerării a dus la o scădere a mediei de vârstă a celor infectați. Mai mult, Tătaru spune că cei care se întorc din concedii aduc virusul în localitățile de domiciliu.

„Orice înseamnă aglomerație umană, nerespectarea unor reguli, lipsa distanțării fizice, lipsa portului măștii pentru persoane care vin din areale diferite, pentru persoane care se vor întoarce în acele areale sunt foarte periculoase. Suntem într-un moment pandemic, cu transmitere comunitară accelerată. Ca și sursă au aceste persoane care se întorc din aceste zone. Nu excludem și transmiterea pe care o avem în unitățile medicale, în centrele de bătrâni, la locurile de muncă, dar rămân aceste focare care se instituie de la persoane care se întorc din concediu. Faptul că avem o scădere a mediei de vârstă a celor infectați arată și socializare”, a spus Nelu Tătaru.

Articolul precedentGabriel Oprea: Trebuie să rămânem uniți și puternici în jurul simbolurilor naționale
Articolul următorMinistrul Violeta Alexandru: Dreapta va avea candidați comuni la București!