Uniunea Națională pentru Progresul României transmite La mulți ani! Partidului Național Liberal, la 148 de ani de la înființare, se arată într-un mesaj semnat de președintele UNPR, gen. (r) Gabriel Oprea.

“Uniunea Națională pentru Progresul României transmite La mulți ani! Partidului Național Liberal, la 148 de ani de la înființare.

La 24 mai 2023, se împlinesc 148 de ani de la momentul în care Ion C. Brătianu, Mihail Kogălniceanu, A.G. Golescu, Gheorghe Vernescu și Tache Anastasiu au fondat un partid care a contribuit semnificativ la reformarea și la dezvoltarea țării noastre.

Sub conducerea lui Ion C. Brătianu, PNL a fost prima formațiune care a pledat pentru introducerea sufragiului universal, devenind fundamentul ideologic al formării României moderne.

Partidul Național Liberal de astăzi este un partid puternic, reprezentantul dreptei în politica din România, se află la conducerea țării, în cadrul coaliției pe care a format-o cu Partidul Social Democrat. PNL are pe umeri o responsabilitate uriasă, aceea de a guverna România în această perioadă cu mari frământări în regiune, generate de războiul de la granița noastră.

În astfel de vremuri, echilibrul politic este extrem de important, statul trebuie să lucreze pentru popor, să-l susțină, să-l ridice și să-l apere. Avem șansa să mergem pe drumul corect, dacă țara este condusă de patrioți care aleg întotdeauna onoarea. Statul trebuie să fie performant, echilibrat și puternic.

În acest context complicat, Uniunea Națională pentru Progresul României sprijină coaliția aflată la guvernare, pentru stabilitatea țării.

UNPR a făcut parte din patru guverne, de stânga și de dreapta, care au condus România în perioade liniștite, dar și în perioade foarte complicate. Cunoaștem foarte bine încărcătura acestei responsabilități și, de aceea, știm cât de mult contează ca guvernul să fie sprijinit în momente complicate și dificile.

În perioade dificile, adevărații oameni de stat nu sunt nici de stânga, nici de dreapta, ei prețuiesc Unitatea, forța lui “Împreună”, strângerea de mână și respectarea cuvântului dat.

Trasmitem, astăzi, cele mai bune gânduri conducerii PNL, precum și tuturor membrilor partidului și le dorim succes în activitate! Să găsiți întotdeauna calea spre binele țării, să luați întotdeauna cele mai înțelepte decizii pentru România! Românii își pun speranța în dumneavoastră! La mulți ani!”, se areată în comunicatul semnat de Gabriel Oprea, președintele Uniunii Naționale pentru Progresul României..

Sursa: Realitatea Din UNPR

Articolul precedentGreva din Educație continuă, joi va fi și un MITING. Anunțul oficial al sindicatelor
Articolul următorÎn plină criză, România rămâne fără premier – Nicolae Ciucă își depune mandatul mâine. Ce urmează?