Jens Stoltenberg a îndemnat Rusia să îşi reconsidere decizia de a suspenda aderarea la tratatul New Start, potrivit Reuters.

El a anuntat că NATO plănuieşte să organizeze o întâlnire cu experţi în achiziţii de armament pentru a se asigura că Ucraina are armele de care are nevoie, notează UMPMV.EU.

O victorie a Rusiei în Ucraina ar fi “periculoasă pentru întreaga lume”, iar Occidentul nu poate lăsa să se întâmple acest lucru, a declarat Jens Stoltenberg.

El a declarat că, dacă Moscova ar cuceri Ucraina, ar arăta că “agresiunea funcţionează şi că forţa este recompensată”.

“Ar fi periculos pentru propria noastră securitate şi pentru întreaga lume, aşa că trebuie să susţinem şi să ne intensificăm sprijinul pentru Ucraina”, a adăugat el.

El a dezminţit afirmaţia lui Putin potrivit căreia Rusia nu a început războiul, spunând că ţara este “agresorul” şi că nu este atacată de nimeni.

Stoltenberg a adăugat că Ucraina este “victima agresiunii ruseşti” şi că Occidentul sprijină “autoapărarea” acesteia.

“Preşedintele Putin este cel care a început acest război imperial de cucerire şi Putin este cel care continuă să escaladeze războiul”, a spus el. “El a crezut că poate distruge Ucraina şi ne poate diviza, dar a subestimat determinarea poporului ucrainean de a-şi apăra patria şi unitatea noastră.”
El a mai spus că NATO nu vede niciun semn că Putin se pregăteşte pentru pace – de fapt, liderul a arătat clar că “se pregăteşte pentru mai mult război”, cerând ajutorul Coreei de Nord şi Iranului. Stoltenberg şi-a reiterat îngrijorarea că China intenţionează să sprijine ţara cu “arme letale”.

Sursa: Realitatea Din UNPR

Articolul precedentFost ministru al Apărării din Republica Moldova: Anul trecut am fost de mai multe ori la Kiev şi mi s-a spus că Rusia pregăteşte o tentativă de lovitură de stat
Articolul următorJoe Biden, întâlnire cu liderii europeni și ai NATO la Varșovia. Klaus Iohannis participă la reuniunea extraordinară a Formatului Bucureşti 9