Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a anunțat marți seară că a început testarea la nivel național care va arăta gradul de imunizare a populației la infecția cu noul coronavirus, iar „rezultatele vor veni la începutul lunii septembrie.

„A început acel test de seroprevalenţă şi au început recoltările de la diverse laboratoare din judeţe şi continuă această recoltare. În acest moment a scăzut ritmul, pentru că trebuie să gestionăm o a doua cocoaşă a primului val pandemic, dar acel test merge în continuare. Rezultatele vor veni la începutul lunii septembrie”, a precizat Tătaru, la Digi 24.

Demnitarul a explicat că testul va arăta cam ce imunizare avem în acest moment şi poate previziona şi un eventual val doi al epidemiei.

„Trebuie să ne obişnuim să convieţuim cu acest virus, cel puţin un an, doi. Orice pandemie ne-a dat această experienţă, dar acesta este anul cel mai important şi în virtutea faptului că ne vom obişnui cu acest virus şi în speranţa unui vaccin anul viitor, şi în contextul în care toţi, chiar dacă e ceva nevăzut, am început să ne obişnuim”, a mai adăugat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Articolul precedentMinistrul Violeta Alexandru: Dreapta va avea candidați comuni la București!
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 33. Nu vom mai scăpa de măști!