Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat duminică, la Antena3, că sunt șanse ca moțiunea de cenzură să treacă în luna august, precizând că președintele Klaus Iohannis caută să dărâme Guvernul Orban.

„La început aveam îndoieli în ceea ce privește șansele moțiunii de cenzură, dar după declarațiile total ieșite din orice logică constituțională, nu o logică politică, pentru că președintele nu este liderul unui partid politic care se rățoiește cu ceilalți adversari. Atitudinea pe care a arătat-o, provocatoare, la adresa PSD și a altora mă face să cred că o caută cu lumânarea. Și lumea o să se întrebe ce interes are președintele să trântească Guvernul? Interesul poate fi legat de încercarea de a evita responsabilizarea Guvernului în preajma alegerilor. Adică vrea să extragă de la guvernare, asta este teoria pe care eu o am…se pare că vrea să provoace puternic PSD-ul și pe ceilalți. El nu poate să-l forțeze pe Orban să demisioneze”, a spus Tăriceanu.

Articolul precedentUn tânăr politician din Slatina a decedat, după ce în dimineţa zilei de sâmbătă a fost externat din spital, unde fusese tratat de coronavirus
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 36. Interzis la leagăne, permis la tiribombe