Condamnare cu suspendare. Fostul poliţist Dan Hosu, soţul şefei DIICOT, Giorgiana Hosu, a fost condamnat, astăzi, de Tribunalul Bucureşti (TB) la trei ani închisoare cu suspendare în dosarul “Carpatica Asig”, dosar dispus de procurorii anticorupție în februarie 2017. Dan Hosu este acuzat pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la acces ilegal la un sistem informatic şi instigare la folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii. 

Decizia instanţei nu este însă definitivă. 

Surse au afirmat pentru Realitatea PLUS că șefa DIICOT, Giorgiana Hosu, ar putea demisiona în urma acestei decizii a instanței supreme. 

Magistrații au dispus în cazul lui Dan Hosu 2,6 luni de închisoare pentru acces ilegal la un sistem informatic și 1,6 luni pentru infracțiunea de instigare la folosire în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unei persoane neautorizate la asemenea informații, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, scrie și HotNews.ro.
Hosu
a fost însă achitat pentru infracțiunile de trafic de influență și de dare de mită. Instanța a dispus contopirea pedepselor principale, urmând ca în final să execute trei ani de închisoare cu suspendare.
 

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 75. Aleksei Navalnîi, mai ceva ca-n “Greu de ucis”
Articolul următorUltimul sondaj IMAS înainte de alegeri: PSD scade sub 20%, PNL crește la aproape 35%