Biroul Electoral Central a respins, marţi, cererile pentru înregistrarea semnelor electorale ale Partidului Alianţa Naţională a Agricultorilor, Partidului Acţiunea Naţională Alba şi, respectiv, Alianţei pentru Unitatea Rromilor (A.U.Rr.).

Solicitările au fost respinse ca urmare a depăşirii termenului de depunere.

De asemenea, Biroul Electoral Central a respins şi contestaţia formulată de Alianţa Electorală România Socialistă împotriva deciziei anterioare a BEC de respingere a semnului electoral al acestei Alianţe. Potrivit hotărârii BEC, înregistrarea semnului electoral al Alianţei Electorale România Socialistă a fost respinsă pe motiv că reproduce un simbol naţional. Contestaţia a fost considerată inadmisibilă de către BEC.

Biroul Electoral Central a respins marţi mai multe contestaţii depuse de persoane fizice, printre care şi cea depusă împotriva hotărârii de admitere a cererii de înregistrare a semnului electoral al Partidului Verde.

Articolul precedentPremierul Orban merge astăzi în Parlament și prezintă măsurile de prevenire în contextul deschiderii anului şcolar şi organizării alegerilor locale
Articolul următorCiolacu anunță că PSD va depune luni moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban