Șeful Jandarmeriei Române, Bogdan Enescu, a fost pus sub acuzare de către procurorii anticorupție pentru că ar fi încasat ilegal sute de ore suplimentare. Mai mult decât atât, și Cătălin Sindile, unul dintre capii Jandarmeriei din timpul protestelor de la 10 August, a fost pus, la rândul său, sub acuzare pentru orele suplimentare încasate inclusiv în seara mitingului Diasporei, relatează Realitatea PLUS.

Surse din cadrul MAI, au declarat, pentru Realitatea PLUS, ca Bogdan Enescu, seful Jandarmerie Romane si-ar fi aprobat singur efectuarea și plata a aproximativ 900 de ore suplimentare, fără acordul șefului ierarhic superior, respectiv al chestorului Bogdan Despescu.

Aceleasi surse mai spun ca prejudiciul ar fi de peste 80 de mii de lei si ca primele audieri in acest dosar vor avea loc pe data 24 septembrie. 

Potrivit surselor citate, Bogdan Enescu ar fi fost pus sub acuzare pentru ca si-ar fi aprobat singur efectuarea unor ore suplimentare din perioada 2018-2019, fara ca sefii sai sa stie. 

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentAlegerile locale: Votanții cu simptome de coronavirus pot cere urna mobilă
Articolul următorBEC: Votul va fi valabil şi dacă ştampila de pe buletin depăşeşte patrulaterul, dar opţiunea e evidentă