Șeful Consiliului Județean Timș – Alin Nica este acuzat de conflict de interese și folosirea funcției pentru obținerea de foloase necuvenite. Parchetul General a fost sesizat în acest  caz de Agenția Națională de Integritate.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul General și îl acuză pe Nica că își dădea contracte cu dedicație către firma în care era și acționar în timpul în care a fost primar al comunei Dudeștii Noi, județul Timiș.

Alin Nica este președinte al Consiliului Județean Timiș din octombrie 2020 și conduce filiala PNL Timiș. Anterior, Alin Nica a fost primar al comunei Dudeștii Noi timp de 16 ani, fiind ales de patru ori în această funcție, din 2004.

Agenția Națională de Integritate a anunțat miercuri că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție „cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către NICA ALIN ADRIAN a infracțiunilor de conflict de interese, respectiv folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât în exercitarea funcției de primar al comunei Dudeștii Noi (mandatul 2016 – 2020), a participat la luarea unor decizii ce au adus un folos patrimonial în valoare de 132.000 lei unei entități în cadrul cărui Consiliu deținea calitatea de membru și, totodată, a emis pentru aceasta o autorizație de construcție.

Mai mult, NICA ALIN ADRIAN a încheiat un contract civil în baza căruia a fost remunerat cu suma de 6.900 Lei, cu o societate comercială cu care Primăria Dudeștii Noi încheiase 15 contracte prin achiziție directă.

Totodată, în calitate de primar a încheiat și un contract de arendă cu o întreprindere individuală, cu care încheiase un contract de arendare, în calitate de persoană fizică.

De asemenea, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către NICA ALIN ADRIAN a infracțiunii de fals în declarații, prevăzut de art. 326 din Codul Penal, întrucât, în declarațiile de interese depuse în anii 2021 și 2022 a declarat deținerea unei calități din care demisionase.

Totodată, persoana evaluată nu a menționat în declarațiile de avere depuse în anul 2020, venituri în cuantum de 4.636 Lei obținute în anul 2019 de la o întreprindere individuală”.

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentGabriel Oprea: “Unitatea unei naţiuni este o lucrare fără de sfârşit. Se înfăptuieşte zi de zi şi se apără permanent”
Articolul următorGelu Vișan, acuzații fără precedent la adresa unui fost ministru al Transporturilor. Șpăgi astronomice, negociate direct, ca la piață