Șeful Statului Major al Armatei SUA, Mark Milley, a efectuat luni o vizită la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, unde Românie găzduiește un număr în creștere de forțe militare aliate pe fondul conflictului militar declanșat de Rusia în Ucraina, anunțul fiind făcut de șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu.

“Am avut, ieri, la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, o întâlnire importantă cu generalul Mark A. Milley, președintele Comitetului Întrunit al Șefilor de State Majore din Armata SUA. Discuțiile s-au axat pe întărirea flancului estic al teritoriului NATO în contextul conflictului din Ucraina. Întrevederea s-a înscris în dialogul constant pe care îl avem pentru consolidarea posturii aliate de descurajare și apărare în regiunea Mării Negre. Alături de generalul Milley, am condamnat acțiunile ofensive ale Federației Ruse și am apreciat că invazia Ucrainei reprezintă cea mai gravă amenințare la securitatea europeană din ultimele decenii,” a scris generalulPetrescu, într-o postare pe Facebook.

Potrivit acestuia, “reacția promptă de creștere a numărului militarilor americani în România a transmis un semnal puternic și neechivoc al determinării SUA pentru apărarea colectivă și reprezintă o contribuție directă la consolidarea apărării din țara noastră”.

 Vvizita lui Milley în România a avut loc înaintea  vizitei vicepreședintelui american Kamala Harris în România, pe 11 martie, pentru a demonstra “unitatea NATO și sprijinul SUA pentru aliații de pe flancul estic”, iar Pentagonul a anunțat că amplasează centre de operațiuni aeriene în România și Polonia și dislocă încă 500 de militari pe flancul estic al NATO.

 

Sursa foto Facebook

 

 

 

 

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentRatele românilor SAR ÎN AER, pe fondul războiului din Ucraina. ROBOR crește îngrijorător
Articolul următorMAE recomandă românilor să părăsească Belarus cât mai curând