Oamenii din spatele USR au făcut milioane la Bacău. Mafia din jurul reziștilor ar fi reușit să preia prin mai multe documente false cel mai mare hotel din Slănic Moldova și cel mai mare centru comercial din municipiul Bacău. În schemele financiare cu iz penal sunt angrenați fostul prefect al județului Leonard Bulai, afaceriștii Aurel și Sergiu Chirapleș, dar și un fost bancher acuzat de luare de mită. Jurnaliștii Realitatea PLUS au încercat să obțină un punct de vedere de la aceștia, dar fără succes. 

Marea vulnerabilitate a lui Lucian Viziteu pare să fie omul pe care l-a și susținut în 2021 ca prefect al Bacăului, Leonard Bulai. Avocat de profesie, Bulai a primit, pe bandă rulantă, contracte de sute de mii de euro de la Primăria condusă de Viziteu. Asta deși instituția are departament juridic plătit pentru a o reprezenta în procese.

Leonard Bulai, potrivit surselor Realitatea PLUS, este omul cheie în combinații de preluare ostilă a unor firme locale cu probleme financiare. Rețeaua, din care făceau parte și afaceriștii Aurel și Sergiu Chirapleș, era întinsă inclusiv în bănci sau la Casa Județeană de Sănătate.

Un caz elocvent, adus în atenția redacției noastre de oameni care cunosc ingineria făcută, este preluarea hotelului Perla Moldovei din stațiunea turistică Slănic Moldova. Bulai împreună cu frații Chirapleș și Marius Savin, fost șef de bancă și fost șef al Casei Județene de Sănătate, sunt acuzați că au păcălit proprietara hotelului, pe care au convins-o să încheie un contract de cesiune, înțelegerea fiind ca plata să se facă într-un interval de 10 ani. 

În document, nu erau stabilite tranșele. Cu acest contract, indivizii s-au dus la Registrul Comerțului din Bacău și, fără să se facă verificarea plății, au reușit să îl înregistreze și să preia, ostil, firma. Este neclar dacă din neglijența angajaților sau vreo influență a celor implicați asupra conducerii instituției respective.

Articolul precedentSalariul mediu net a crescut cu aproximativ 14% într-un an
Articolul următorNou ajutor de stat pentru fermieri și agricultori. Două legi importante, promulgate de Iohannis