Încă de dimineața se bănuia faptul că lucrurile ar putea lua o întorsătură urâtă la momentul comemorativ programat penstru seara zilei de 16 decembrie, în centrul Timișoarei. Acolo urmau sa fie aprinse lumânări în memoria celor căzuți în Revoluție. Liderii AUR au ales același moment pentru o întâlnire spontană cu susținătorii. Doar că au avut parte și de contestatari, care l-au huiduit pe George Simion.

Jandarmii au intervenit între cele două tabere, formând un cordon pentru ca lucrurile să nu degenereze. In ciuda impotrivirilor, cei de la AUR au aprins lumanarile pe treptele Catedralei. 

Societatea Timisoara a transmis, miercuri, un protest fata de intentia liderului Aliantei pentru Unirea Romanilor, George Simion, de a participa la manifestarile de comemorare a Revolutiei. Reprezentantii societatii acuza ca doi ofiteri implicati in reprimarea Revolutiei, militarii Francisc Toba si Nicolae Roman, au ajuns parlamentari AUR, iar fara a se dezice de ei si fara a le cere demisia, Simion nu ar putea participa la manifestari.

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 129. Dragnea, mai izolat ca niciodată
Articolul următor17 decembrie, zi de doliu în Timișoara în memoria martirilor Revoluției