Delegaţia condusă de ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă, şi secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, vicepreşedinte al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea, merge joi la Chişinău, pentru discuţii pregătitoare cu autorităţile responsabile ale Republicii Moldova în vederea implementării unei părţi a pachetului de asistență oferit de România cetățenilor Republicii Moldova.

 „Delegaţia din România va împărtăşi bune practici şi lecţii învăţate pe parcursul desfăşurării campaniei de vaccinare la nivel naţional. Totodată, vor fi evaluate elementele legate de situaţia epidemiologică din R. Moldova, va fi analizat stadiul pregătirilor pentru demararea procesului de vaccinare şi, ţinând cont de mecanismele relevante în domeniu de la nivelul UE, vor fi discutate opţiunile pentru furnizarea de către partea română a dozelor de vaccin anti-COVID-19 către Republica Moldova”, a transmis, miercuri, Ministerul Afacerilor Externe, citat de realitatea.net

Pachetul de asistenţă fusese anunţat anterior de preşedintele României, Klaus Iohannis, în timpul vizitei oficiale de la Chişinău, din 29 decembrie 2020.

 

Sursa: Realitatea de Realitatea din Moldova

Articolul precedentMinistrul Voiculescu: ”Se vor face echipe de control pentru a se verifica cum stau lucrurile la centrele de vaccinare”
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 146. Cu ce s-a vaccinat Bill Gates