Republica Moldova urmează să primească zilele acestea un ajutor în valoare de peste 2 milioane euro oferit de România. Anunțul a fost făcut chiar de Președinta Maia Sandu, pe pagina sa de Facebook.

“M-am bucurat să aflu că România va trimite, atât de repede, un nou ajutor umanitar pentru Republica Moldova. Ca urmare a discuțiilor pe care le-am avut cu Președintele României Klaus Iohannis, cu Prim-ministrul României Florin Cîțu și cu înalți oficiali din UE, a fost posibilă reactivarea, cu titlu de excepție pentru țara noastră, a Mecanismului european de protecție civilă, prin care țările UE ne pot ajuta cu donații.
Astfel, Republica Moldova va primi în următoarele zile din partea României un ajutor umanitar gratuit în valoare de peste 2 milioane de euro, ce constă din 100 000 de combinezoane, 100 000 de măști FFP-3, 5 milioane de măști chirurgicale, 100 000 de mănuși. Îi mulțumim Guvernului României pentru sprijin, România fiind prima țară din UE care a reacționat imediat la solicitarea noastră de ajutor în lupta cu pandemia.” a scris Maia Sandu

Sursa: Realitatea de Realitatea din Moldova

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 155 – La ce visează românii în plină pandemie de coronavirus
Articolul următorMarad Concept SRL – NET Plug, drept la replică