Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat  a vorbit, joi, la conferința saptămânală privid evoluția pandemiei, despre noile relaxări de măsuri pe care le au în vedere autoritățile. Acesta a spus că există posibilitatea ca până la Paşte să nu mai purtăm mască de protecție în interior, însă totul depinde de situația epidemiologică.

„Că va fi înainte sau va fi la momentul în care atingem finalul acestei perioade de stare de alertă, care va fi în jur de 6 martie, asta urmează să vedem după modul în care evoluează şi decizia este la un nivel mai înalt, adică la nivelul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi bineînţeles pe baza analizelor care se fac la nivelul Ministerului Sănătăţii, INSP şi alte structuri care sunt de specialitate”, a declarat Raed Arafat.

Întrebat dacă există posibilitatea ca până de Paşte să nu mai purtăm masca în interior, şeful DSU a răspuns: „Paştele este în aprilie, dacă nu mă înşel în 24, 25. Până atunci eu sper să fim în faza pe care o spuneţi dumneavoastră, dacă nu sunt surprize, eu sper să fim în faza în care să fim cât mai aproape sau în totalitate normalitate şi să convieţuim, în final vom convieţui cu acest virus, virusul nu va dispărea, dar vom convieţui, mai ales dacă rămâne predominantă Omicron care este mai contagioasă, dar este cu o virulenţă mai scăzută”.

Și premierul Nicolae Ciucă a anunțat că va fi discuta cu ministrul Sănătății despre marea relaxare.

Articolul precedentDecizie bombă: doctoratul plagiat ajunge la CCR. O instanță a admis sesizarea Curții Constituționale – răsturnare de situație în justiție
Articolul următorȘedință comună a guvernelor României și Republicii Moldova – ce acorduri urmează să fie semnate