Peste 130 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au fost zilnic la datorie în perioada 20-26 iulie, acționând  în cooperare cu poliţiştii constănţeni,  pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale de natură penală sau contravențională.

Pe timpul misiunilor executate în cursul săptămânii trecute, au fost aplicate   231 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 99000 lei pentru fapte precum adresarea de injurii și amenințări cu acte de violență, tulburarea liniştii publice, consum de alcool în locuri publice, apelarea în mod repetat la mila publicului de către o persoană aptă de muncă, nerespectarea măsurilor dispuse de autorităţi pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-Cov-2, desfăşurarea de activităţi comerciale fără îndeplinirea condiţiilor legale.

În aceeaşi perioadă echipajele de jandarmerie au constatat 6 fapte de natură penală pe linia comercializării unor bunuri susceptibile de a fi contrafăcute  şi a deţinerii de substanţe cu efect halucinogen.

Au mai fost executate 53 misiuni pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere emise de către instanţe sau parchete,  2 misiuni în sprijinul lucrătorilor Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanţa, 2 misiuni în sprijinul unor executori judecătoreşti, pentru punerea în aplicare a unor titluri executorii şi 10 misiuni în sprijinul lucrătorilor Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier.

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentMiron Mitrea: proiectul de relansare economica a României are nevoie de aprobare europeana ca sa ajungem la cele 33,5 miliarde de euro
Articolul următorPremierul Orban anunță că masca ar putea deveni obligatorie și în aer liber