Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut un anunț de ultimă oră privind campania de vaccinare din România, la premierea premierului României, generalul Nicolae Ciucă de către SUA.

“Mă bucur să participat la această ceremonie în care domnului Ciucă i se înmânează Legiunea  de Merit, una din cele mai mari decorații pe care SUA le oferă cetaîenilor străini. Întărirea sistemului Armatei reprezeină una din politicile de bază pentru întărirea țării. Salut progresele semnificative înregistrate în ulimii ani privind parteneriatul strategic extins, durabil și ancorat în valorile Euroatlantice.

Apărarea și Securitatea, comerțul și securitatea energetică, democrația, statul de drept, drepturile omului și buna guvernare, ca și educația, știința și cercetarea sunt paliere definitorii pe care parteneriatul nostru se dezvoltă permanent. În contextul dificil al actualei pandemii România a menținut un dialog cu SUA și am identificat împreună căi de cooperare pentru gestionarea virusului. Decorația care vă este acordată reprezintă recunoașterea  rolul importantîn întărirea relaților SUA – România.

Armata va avea un rol esențial în rolul campaniei de vaccinare și contra acestei pandemii, campanie care va debuta nu peste mult timp”, a declarat Iohannis.

Articolul precedentCălin Popescu Tăriceanu trimis în judecată de Parchetul General pentru abuz în serviciu
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 128. Încă un mit spulberat: modelul suedez