Președintele Iohannis a avut miercuri, la Cotroceni, două şedinţe cu premierul și cu membri ai Guvernului.
 
La prima au participat, alături de Florin Cîţu, vicepremierul Dan Barna şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, iar la cea de a doua au luat parte miniștrii Muncii şi Economiei, Raluca Turcan și Claudiu Năsui.

”Am avut o serie de discuții cu premierul și miniștrii pentru a lămuri câteva chestiuni și pentru a găsi soluții. Tema principală a fost cum pregătim proiecte pentru PNRR, unde putem obține fonduri europene semnificative, peste 30 de miliarde de euro, care pot fi folosiți pentru a ieși cu bine din pandemie și criza economică.

Sunt oportunități uriașe și vrem să folosim acești bani pe mai multe paliere. Iată câteva dintre ele:

Sănătatea: e nevoie de investiții semnificative în spitale, sistemul de sănătate publică. Dacă ne gândim doar la tragicele accidente din ultimele luni. E nevoie de spitale noi, investiții în spitalele existente pentru a le face mai sigure. Cât de important e să avem investiții în ATI, alimentare cu oxigen.

O remarcă despre campania de vaccinare: merge foarte bine, suntem în topul european, și vom avea persoana numărul un milion vaccinată. Ritmul crește de la o săptămâna la alta și speranța e să ieșim din pandemie până în vară.

Altă zonă discutată: locurile de muncă. Foarte mulți români și-au pierdut locul de muncă din cauza pandemiei. Este vital să dezvoltăm mecanisme prin care dezvoltăm locuri de muncă”, a declarat președintele.

Articolul precedentOFICIAL: Pensiile speciale ale parlamentarilor au fost desființate!
Articolul următor”Culisele statului paralel” | MAFIA lemnului din România, subiect de film – pădurari și activiști de mediu AMENINȚAȚI. Cine închide ochii la JAF – VIDEO